Webwinkel Keurmerk

Shampoo Bars


🌿 Pure producten

Onze producten bevatten alleen wat je haar en huid écht nodig hebben. Fijne, gezonde, voedende en natuurlijke ingrediënten. Omdat wij onze producten zelf ontwikkelen en produceren weten we precies wat er in zit en kunnen we achter ieder ingrediënt staan.

👍 Met de hand gemaakt

Duurzaam is óók dichtbij, daarom kiezen wij er voor om al onze Bars met de hand te maken in Nederland.

👋 Dag plastic

Sluit je aan bij ruim 150.000 andere huishoudens en zeg gedag tegen plasticverpakkingen.

 

 

 

 

 

🧴Vervangt 3 plastic flessen

Een Bar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee en vervangt 3 plastic flessen.

🐰Volledig vegan

Onze producen zijn volledig vegan.


Shampoo Bars

Opzoek naar een Shampoo Bar? Ook voor jou is er een geschikte Shampoo Bar! Er is voor ieder haartype een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep). Een Shampoo Blok of Bar is eigenlijk hetzelfde als een vloeibare shampoo, maar er is een groot verschil: Reguliere shampoo bestaat voor ongeveer 80% uit water waardoor het vloeibaar is en wordt verpakt in een stevige plastic fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, een blok of Bar, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig, een gerecycled papieren doosje is voldoende. Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat drie keer zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

Shampoo met natuurlijke ingrediënten

Een Shampoo Bar is er voor ieder haartype. Verschillende natuurlijke extracten helpen jouw hoofdhuid in balans te brengen, extra te verzorgen, te ontlasten en hebben zelfs een antiroos werking. Verzorgende ingrediënten van natuurlijke basis beschermen je haar tegen invloeden van buitenaf. Zo zorgt sheaboter voor hydratatie maar beschermt het haar ook tegen bijvoorbeeld zonlicht, thermische schade of uitlaatgassen. Kokosolie is zacht en verzorgt het haar op een milde en prettige manier.

Wij produceren onze Shampoo Bars zelf. Op deze manier hebben we controle over het product, de ingrediënten en de voorraad. Hierdoor gaan we verspilling tegen en kunnen we 100% achter ons product staan. Daarnaast vinden wij dat duurzaamheid ook dichtbij en lokaal is.

Shampoo Bars voor jong & oud

Ook voor kinderen en baby’s is er een Shampoo Bar! Zo kan je je kind al jong kennis laten maken duurzaamheid. Kinderen vinden een shampoo bar heel interessant en vinden daardoor het haren wassen vaak superleuk. Shampoo Bars prikken niet in de ogen maar uiteraard goed oogjes dicht met uitspoelen. De Shampoo Bars voor baby’s en kinderen hebben een onweerstaanbare geur, reinigen op een zachte manier en stralen vrolijkheid uit!

Shampoo Bar gebruiken

Door over te stappen op een shampoo bar, verminder je effectief je ecologische footprint. De volledig bruikbare bar en recyclebare verpakking dragen bij aan het minimaliseren van onnodig afval. Zo bevatten shampoo bars geen water, dat komt namelijk al uit de kraan. Shampoo bars zijn slim samengesteld waardoor je minder vaak je haar hoeft te wassen. Hiermee bespaar je water, shampoo, grondstoffen én tijd.

Een shampoo bar schuimt op het moment dat deze in contact komt met water. Je laat de Bar opschuimen in je handen en verdeelt het schuim over je haar en je hoofdhuid. Je kan er ook voor kiezen de shampoo bar direct op je haar te gebruiken. Spoel na het wassen goed uit met water en voeg bij droog haar een conditioner bar toe voor extra voeding, glans en makkelijk doorkambaar haar. Laat de bar na gebruik goed drogen.

Shampoo Bars bewaren

Je bewaart je shampoo bar het beste op een uitlekaccessoire zoals een bamboe zeepplankje. De bar moet goed kunnen drogen in een goed geventileerde ruimte. Hierdoor droogt de bar hygiënisch op en gebruik je niet meer shampoo dan nodig is.

Shampoo Bars voor het goede doel

Op het moment dat je een shampoo bar in je handen hebt onder de douche steun jij al het goede doel. Je bent namelijk super goed bezig door plasticvrij te douchen en helpt hiermee de plastic soup te verminderen. Onze producten zijn vrij van elke vorm van plastic en dat maakt dat je een ontzettend goede keus hebt gemaakt.

Shampoo Bars is trotse business partner van het Wereld Natuurfonds. Samen maken we het verschil en kunnen we een boodschap uitdragen en een verandering teweegbrengen.