Haal het beste uit je Waxmelts

Onze waxmelts zijn gemaakt met hoogwaardige parfumolie, dit maakt de geur zo intensief. De soyawax houdt deze parfumolie vast en als deze verwarmt wordt geeft hij de geurolie heel geleidelijk af waardoor je 8 tot 10 uur kunt genieten van 1 blokje van een snapbar. 1 blokje weegt 10 gram, gebruik je de melts uit de thema boxen dan heb je 3 kleine blokjes nodig per keer.

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten tijdens het branden van de melts:

Wanneer je de waxmelt met een te hoge temperatuur laat smelten zal hij de parfumolie veel sneller loslaten dan eigenlijk de bedoeling is. Je kunt dan minder lang genieten van de lekkere geur.
Wanneer jij een kleine, lage brander hebt (ruimte tussen de bodem van de brander en de bodem van het kommetje is 8 tot 12 cm hoog), gebruik dan waxinelichtjes van 4 uur.

Heb je een iets grotere of hoge brander (ruimte tussen de bodem van de brander en de bodem van het kommetje is hoger dan 12 cm), of een brander die in het midden open is, gebruik dan waxinelichtjes van 6 uur als de wax bij een 4 uurs kaarsje niet goed smelt of te weinig geur afgeeft.

Waxinelichtjes die 8 uur branden kun je beter niet gebruiken, deze worden zo warm dat de geur te snel zal "verdampen", ze kunnen je brander zelfs beschadigen waardoor deze onbruikbaar wordt.

Bekijk je brander ook kritisch. Zie je dat er scheurtjes zitten in de glazuurlaag dan is je brander onbruikbaar geworden. Je kunt hem dan beter niet meer gebruiken. In deze scheurtjes kan wax gaan zitten, je brander kan dan gaan lekken of echt stuk gaan.

Gebruik daarom ook nooit een scherp voorwerp om je wax uit de brander te verwijderen. 

We hebben een paar tips om de wax te verwijderen:

1. Als de wax afgekoeld/hard is, steek even het waxinelichtje aan, de onderste laag van de wax smelt en je kunt de hars er dan zo uitschuiven, even schoonmaken met een stukje keukenpapier en je brander is klaar voor een nieuw geurtje;

2. Wanneer de wax nog vloeibaar/warm is, leg er dan een wattenschijfje in, het wattenschijfje zal de wax opnemen. Even navegen met een keukenpapiertje en je brander is klaar voor een nieuw geurtje;

3. Wanneer de wax afgekoeld/hard is, kun je de brander in zijn geheel even 10 minuten in de vriezer leggen. Daarna laat de wax als een harde schijf los uit de brander en is hij klaar voor een nieuw geurtje.